Andebryststeg med gløgg-kål & bagte pærer

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4

Det skal du bruge

Andebryststeg

  • Andebryststeg (ca. 1400 g)
  • Groft salt og friskkværnet peber
  • ¼ liter pærecider
  • ¼ liter andebouillon
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. æblegele
  • Madkulør

Bagte pærer

  • 4 små faste pærer
  • 4 skiver bacon
  • 8 salvieblade

Gløgg-kål

  • 1 lille rødkål (ca. 600 g)
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl appelsinjuice
  • 2 dl rødvin
  • 1 lille kanelstang
  • 2-3 nelliker
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. flagesalt

​Tilberedning af andebryststeg med gløgg-kål & bagte pærer

Andebryststeg

Andebryststegen krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Den steges i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter, herefter kommes pærecider og andebouillon ved og steges i yderligere 60 minutter.

Sauce​

Skyen sies fra andebryststegen over i en gryde, fedtet skummes fra og jævnes med lidt majsstivelse, rørt ud i koldt vand. Saucen smages til med eddike, æblegele og peber. Der kan evt. tilsættes madkulør for at give saucen mere farve.

Gløgg-kål

Gløgg-kålen kan laves i forvejen og blot varmes op inden servering.

Kålen snittes fint og sauteres i smør i en gryde. Appelsinsaft tilføjes når kålen er faldet sammen og det koges kraftigt i et par minutter. Rødvinen hældes ved sammen med kanelstang, nelliker, sukker og salt. Kålen koges under låg ved svag varme i ca. 30 minutter og smages til med sukker og salt.

Bagte pærer

Pærerne skrælles, men lad stilken sidde. Blomsten og lidt af kernehuset fjernes med en ske. Pærerne pakkes ind i bacon og 2 salvieblade sættes på hver pære. Pærerne bages i ovnen i ca. 20 minutter sammen med anden. Pærerne er færdige når de er møre og baconen er sprød.

Andebryststegen skæres ud og brysterne skæres i skiver og serveres på en tallerken sammen med gløgg-kål og en bagt pære.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk