Opskrift med confiteret and

Confit de Canard eller andeconfit er en delikat og relativt nem opskrift. Confitering er en gammel fransk konserveringsmetode, hvor man først salter og derefter langtidssteger.

Det bruges ofte i forbindelse med ænder som denne opskrift. Andeconfit er nemt at forberede og kan laves flere uger før servering.

​​

OBS! Confiteret and skal påbegyndes minimum 1 dag før planlagt servering.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​-6

Det skal du bruge

  • 6 andelår (160-200 g)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 tsk. knuste peberkorn
  • 6 fed hvidløg
  • 6 timiankviste
  • 3 laurbærblade
  • 1 kg andefedt​

​Tilberedning af confiteret and

Dag 1

Andelårene gnides med groft salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Et fed let-knust hvidløg, en timiankvist og et halvt laurbærblad lægges ved hvert andelår. Fadet dækkes med folie og sættes i køleskabet til næste dag.

Dag 2

Andefedtet smeltes i en gryde og lårene kommes i. Der skrues helt ned for varmen og andelårene simrer under låg 2½-3 timer. Andelårene må ikke koge-stege i fedtet. Andelårene tages op og lægges i et ovnfast fad. De steges i den forvarmede ovn ved 225 °C til skindet er sprødt.

Serveres straks - se opskrift.

Tip!

​De confiterede andelår kan opbevares i køleskabet i op til 3 uger efter tilberedning.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk