Stegt andebryst med mango & ris

Stegt andebryst med mango og ris er en nem opskrift på en lækker ret. Den friske søde smag fra mangoen sammen med saftigt stegt andebryst giver en god smagssammensætning. For at få et godt stegt andebryst skal skindet ridses let og drysses med groft salt og peber. Herefter lægges andebrystet på en kold pande med skindsiden nedad og steges.

Denne ret er klar på 30 minutter - hurtigt, nemt og lækkert!

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 3-4 andebryster (160-200 g)
  • 3 dl ris
  • 4,5 dl vand
  • Salt og peber
  • 2 modne og faste mangoer
  • 1 dl bouillon (gerne andebouillon)
  • 1,5 dl citronsaft
  • 3/4 dl sukker
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Ærteskud

​Tilberedning af stegt andebryst

Risene koges som anvist på pakken.

De optøede andebryster ridses let i skindet og krydres med groft salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden nedad og steges ca. 10-12 minutter. Fedtet hældes fra, og herefter vendes andebrysterne og steges i yderligere ca. 10-12 minutter på kødsiden. Lad hvile 5-10 minutter inden udskæring. Mangoerne skrælles, kødet skæres fri af stenen og frugten skæres i skiver.

Panden koges af med bouillonen og fedtet skummes fra. Citronsaft, sukker og fiskesauce tilsættes og det koges op under omrøring. Mangoskiverne tilsættes og det koges i yderligere 1 minut.

Mangoskiverne fordeles på 4 tallerkner og de udskårne andebrystskiver lægges ovenpå. Sauce og ærteskud fordeles over og serveres med de kogte ris.

Tip!

​Start altid med at stege andebryst på en kold pande, det holder på fedtet og er med til at give den saftige smag.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk